VenisButechGama-DecorSystem-PoolNokenL’Antic ColonialUrbatek
Košík

Dlažba a obklady.

Dlažba a obklady pro vnitřní obložení. Bez ohledu na to, jak moc se vám líbí barva, obraz nebo textura, dlažba a obklady se musí pečlivě prostudovat. Berte v úvahu při nákupu i další vlastnosti. Je potřeba vědět, jestli tato dlažba nebo obklady jsou vhodný pro tento účel. Nabízený výběr dlažby a obkladu na našem trhu je prakticky neomezen, ale v tomto případě nenajdete univerzální typ keramických obkladů nebo dlažby. Jak na to správné postupovat?

Za prvé – opatrně si na obalu přečtete všechny potřebné informace, které lze získat při pohledu na balení dlaždic a pochopit jejich parametry. Na to jsou piktogramy, například obraz nohy umístěn na obalu, odpovídá, že dlažba je na podlahu, obrázek ruky odpovídá tím, že obklady na zeď. Vločka označuje, že dlažba nebo obklady jsou mrazuvzdorný, patka na stinné pozadí – vysoká odolnost proti opotřebení. Tyto informace jsou dostatečné v případě, že kupující úplně jasné ví, jaké vlastnosti a charakteristiky dlaždic jsou zvláště důležité v té místnosti, která bude obložena. Stejně tak jé důležité místo pokládky, kde bude obklad nebo dlažba uložené. Podlaha, stěny, nebo jejich samostatné části.

Pokud chcete použít do koupelny dlažbu a obklady, je třeba vědět, že podlaha a stěny koupelny jsou v kontaktu s chemickými látkami, které zanechávají skvrny (osobní hygienické výrobky, kosmetiku, atd.) Znamená to, že obklad nebo dlažba vyžaduje vysokou odolnost vůči, chemickým vlastnostem, nízkou pórovitostí, dobrou odolnost proti vzniku kyselin. Tyto vlastnosti jsou moc důležité pokud jde o bazény, kde voda je podnětem k provádění pravidelných a destruktivní pro dlažby a obklady ke vzniku chemikálií na ní. Na tyto vlastnosti a své maximální vyjádření vám řekne parametr AA na obalu. Menší odolnost proti chemikáliím budou mít obklady nebo dlažba se symbolem A, pak sestupně - B, C a D. V koupelně není v tak významné míře obkladu nebo dlažby odolných proti opotřebení.

Další věc v kuchyni. Tam stěny vyžadují také vysokou odolnost proti opotřebení, a stejně jako v koupelně by obklady nebo dlažba měly mít zvýšené chemické vlastnosti. Na podlaze v kuchyni dlažba nemusí být pouze chemicky stabilní, ale odolnější a nízkou pórovitostí (obvykle nosí třída III). Dlažba víc vzdorný otěru (IV a V třídy) měla by být ve vstupní hale nebo chodbě, v garážích, na terasy. Dlažba a obklady, které budou umístěny venku na fasády nebo jindy, určíte měli by být mrazuvzdorný. Pro tento ucel existuje druh obkladu a dlažeb, které označen vločkou, což znamená slinuta dlažba nebo slinuty obklad.