VenisButechGama-DecorSystem-PoolNokenL’Antic ColonialUrbatek
Košík

Koupelna je asi nejnavštěvovanější místností v každé domácnosti. Tady náš den začíná a také končí.

Proto design koupelny bezesporu působí na naši náladu a vyvolává v nás určité emoce. Jaké emoce to budou, je jen na nás.

Pokud máte dobře naplánovaný design všech pokojů a místností ve Vaší domácnosti, pak byste měli stejným způsobem přistupovat i k zařízení Vaší koupelny. Můžete se odrazit od tradičních variant provedení koupelny, nebo se s trochou fantazie realizovat jako designér a vše naplánovat dle vlastního neopakovatelného stylu.

Opusťte stereotypy. Jako základ by Vám měla posloužit koncepce a styl celého vašeho bytu či domu. Rozhodněte, jak by Vás Vaše koupelna měla naladit, zda by Vás měla probudit, oživit a posílit, nebo uklidňovat a přinášet pocit relaxace, či dokonce působit neutrálně a nevyvolávat žádné emoce.

Možná, že koupelna je pro Vás nejromantičtějším místem, anebo je to jediné místo Vašeho domova, kde můžete být o samotě. Pro některé je koupelna domácím salónem krásy, kde se pečuje o tělo a pleť.

Záleží jen na Vás, jak budete využívat Vaši koupelnu.

Pokud neobýváte domácnost o samotě, měli byste zjistit, jak si představují koupelnu všichni členové Vaší rodiny. Ať si každý udělá představu o projektu koupelny a poté společným hlasováním by se měla zvolit nejlepší a nejvhodnější varianta.

Vaše nápady na koupelnu mohou být hodně odvážné. Mnohé prvky dekorace je možné vyrobit vlastnoručně. Hlavně by se do toho měla vložit také duše. Je možné třeba pověsit zarámované fotografie či obrázky. Velmi dobře se do koupelny hodí výrobky z pravého kamene, oblázků nebo písku. Použití dřevěných detailů v interiéru přidá místnosti pohodlí a celkovému vzhledu kapku přirozenosti.

Měli byste zkusit nejrůznější varianty a experimentovat.

Možná, že Vám nějak pomůže dekorace jiných místností ve Vašem domě či bytě. Mohou to být drobné detaily nebo celkový vzhled a styl. Neříkejte si, že něco se do koupelny nehodí. Všechno, co je přípustné pro dekoraci jiných pokojů, se dá použít i v koupelně.

Žádný detail není nevhodný nebo hloupý, pokud se Vám líbí a máte z něj potěšení. Je to Vaše koupelna a nikdo Vás nemůže ve Vaší volbě omezit. Sněte, odvažte se a všechno se podaří!